Veckobrev 40

Hej alla föräldrar!

Oktober är här och vi njuter av årets längsta månad med mycket uteverksamhet och kopplar skapandet med forskande kring den vackra naturen. När vi varit ute har varit zombiefamiljer med lillzombie, onda samt godazombier som lagat läbbig mat, varit tjuvar som haft fredagsmys och poppat popcorn, spelat fotboll, dekorerat lyktstolpar med löv, varit vargar och björnar. Vi har även studerat daggmaskar och pratat om vart och hur de lever. På Nova denna vecka var det dans och rytmik som tema, varvat med olika uppgifter som innefattade bollhantering.

När vi skapat har vi fortsatt med vårt naturtema och skapat olika skogsmiljöer i kartong och gjort svampar i lera som en del av de saker som ska fyllas i kartongen. På måndag nästa vecka går vi på skogspromenad och letar fler naturmaterial till våra små skogar.

I våra projektgrupper har vi använt bland annat dans som kommunikation och uttrycksmetod, tränat färger och former, delgett varandra våra kunskaper om de olika populärkulturella figurer vi bekantar oss med, pratat om känslor och hur olika ansiktsuttryck kan visa dessa känslor, samt börjat skapa en del av de figurer vi forskat om och som kan komma att bli karaktärer till en framtida film. Det är roligt att ha kommit igång och barnen visar på stor entusiasm med många tankar och idéer om vad samt hur vi ska göra föra att utvecklas tillsammans.

Denna vecka var det Vera som valde onsdagens lunch och vi njöt av härlig tacos.

Det har som bekant blivit lite svalare ute och barnen har börjat blivit kalla på mornarna. Det börjar därför bli dags att byta ut galonbyxor till vind/skalbyxor samt ta med mössa och vantar.

Trevlig helg!
Lena, Carina, Stephanie, Oras, Dina och Louise