Vi har uppmärksammat att barnen just nu är väldigt intresserade av skapande/pyssel. Därför blir det mycket skapandeverkstad. Genom skapande aktiviteter utvecklas barnens finmotorik, fantasi, språk och samarbetsförmåga
Barnen har målat fina tavlor, de satt länge och arbetade med sina konstverk. De har testat på olika skapandetekniker och material.
.

Denna vecka har vi fått brev av ett djur som börjar på bokstaven k. En Koala. Vi lärde oss att Koalan kommer ifrån Australien. Vi tittar på en karta för att se var landet Australien ligger.
– Man kan lätt ta båten dit runt, säger ett barn.
Vi fick också veta att Koala tycker om Eukalyptusträdet. Koalan äter bladen som växer i trädet och bor även i det.

Vi har även arbetet med bokstaven L. Vi lärde oss om Lejonet. Barnen fick berätta sina förskunskaper och djuret och vi tog reda på sådant barnen hade frågor om.

I veckan har några barn besökt biblioteket, det var spännande att åka både tåg och buss dit. Och så mycket böcker det fanns!

Några av förskoleklassbarnen har gjort skolbesök hos sina blivande skolor. Vi hoppas att skolbesöken ska underlätta för de när det väl är dags att börja skolan.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Amra, Inger, Lena, Ines, Dina och Oras