Den här veckan har barnen arbetat med bokstäverna H, I och J.

I tisdags fick vi brev från en Häst, den skrev om vad den användes till förr i tiden. Vi fick lära oss att hästens fötter heter hovar och på hovarna har hästen skor, hästskor. Hästen berättar om att det finns en folktro om att den som hittar en hästsko, hänger den på dörren, så kommer den att bringa lycka/tur. Men det är viktigt att tådelen är vänd nedåt. – Som en glad gubbe, säger ett av barnen. Precis! För om man vänder den åt andra hållet så rinner lyckan ur.- som en ledsen gubbe, säger ett annat barn. Vilket spännande sätt att se det på!

Barnen skapar egna hästskor och vi hänger upp alla på förskolans dörr.

På onsdagen fick barnen berätta vad de visste om djuret Igelkott, då vi arbetade med bokstaven I. Det berättades mycket intressanta tankar. De finns att läsa dokumenterade på förskolan. Välkomna in och kika!

Och avslutningsvis på veckans Bokstavsjakt arbetade vi med bokstaven J under torsdagen. Barnen fick dra en varsin lapp där det fanns ord med olika djur som börjar på bokstaven J. Vi hjälptes åt att se vilka bokstäver som fanns i varje ord och därefter ljudade vi ordet. Tillsammans tog vi reda på fakta om de olika djuren, tittade på bilder och barnen tecknade sedan det djur som de hade dragit lapp på.

Alla barn på förskolan har målat på en varsin papperspusselbit, vi har sedan satt ihop alla pusselbitar och satt upp det på väggen. Ett helt fantastiskt konstverk!

Förskoleklassbarnen har besökt sina blivande respektive skolor. Det har varit spännande och lite pirrigt tycke de.

I torsdags var det Förskolans dag! Vi pyntade det festligt på gården, hade olika stationer med aktiviteter, vi åt massa gott och naturligtvis blev det mycket dans!

En helt fantastisk dag hade vi tillsammans!!

Vi önskar er en trevlig helg!

Amra, Ines, Inger, Lena, Dina och Oras.