Amra Veckobrev

Det har varit full fart den här veckan. Så mycket vi har hunnit!

De barn som har visat intresse för bokstäver har tillsammans ritat en Bokstavsskog. De fick helt fria händer, där samspel var grunden. Det pågick mycket spännande dialoger och samspel. Resultatet blev magiskt!

Syftet med Bokstavsskogen är att vi varje vecka får ett brev från ett djur som börjar på just den bokstaven vi arbetar med. Denna vecka fick vi brev från en Aborre, en Bisonoxe och en Citronfjäril. I breven delges vi lite fakta om djuret och vi får sedan en uppgift/utmaning att utföra. Vi upplever att barnen tycker att det är väldigt lärorikt och spännande, de frågar varje dag om vi ska öppna brev.

De yngre barnen fick också öva på samspel. Vi lade ut ett papper som de tillsammans ritade på. Det var mycket glädje och engagemang hos barnen. Utan att behöva instruera satte sig alla runt pappret och började att rita och byta kritor med varandra!

Vi åkte på utflykt till Stockby och tittade på hästarna. Det var många hästar som var vita och fläckiga. Vi lärde oss att den vita färgen heter skimmel och den fläckiga heter skäck.

Ett av barnen berättar att en av hästarna är sönder. Vi frågar då vad den menar med att hästen är sönder. – Ja titta, det är ett sträck där. Då berättar ett annat barn att hästen är rakad eller klippt, för att den inte ska bli för varm!

Efter att vi har utforskat hästarna begav vi oss in i skogen. Där hittade vi jättemånga bänkar och en liten scen. Några barn ville uppträda och vi andra satt som publik. Sedan ville alla barn i omgångar sjunga en sång. Vi avslutade med att tillsammans sjunga några sånger.

Förskoleklassbarnen var på besök på Brandstationen under torsdagen, tillsammans med Herkules. Vi fick först lite teoretisk information om vad brandmän jobbar med och vad vi ska tänka på om det börjar brinna. Sedan fick vi titta på kläder och utrustning som brandmännen använder. Sist men absolut bäst var att få sitta i brandbilen! En jätterolig och spännande upplevelse tyckte barnen!

Trevlig helg

Amra, Inger, Lena, Ines och Dina