Vilket underbart vecka denna vecka har bjudit på! Vi har passat på att vara ute varje förmiddag, i torsdags kunde vi äta picknick ute på gården. Helt fantastiskt!

I början på veckan tackade vi av två barn som slutar hos oss på grund av flytt. Vi önskar de all lycka i framtiden och hoppas att de kommer och hälsar på oss snart igen.

Förskoleklassbarnen träffade Herkules och vi åkte iväg till Breviksparken. Där mötte vi några andra förskolor och det blev många spännande möten och nya bekantskaper.

Under bokstavsjakten denna gång åkte vi Lidingöbanan till AGA. Vi rörde oss i området och sökte efter bokstäver och siffror. Vi kunde hitta mycket bokstäver på byggnader, fordon och skyltar. Vi ser att barnen verkligen är engagerade och inspirerar varandra. Vi gick till Larsbergsskogen och där samlade vi pinnar som barnen formade bokstaven A med.

Tillbaka på förskolan reflekterad vi över dagens utflykt med hjälp av att barnen fick teckna det de tog med sig från dagen, något de sett, gjort eller upplevt.

De yngre barnen fick färglägga första bokstaven i sitt namn, vi använde målarfärg och barnen valde vilka färger de ville måla med. Under tiden var de äldre barnen ute i spökparken där de övade på samspel genom olika metoder.

Många barn har visat intresse för hästar. Vi har tillsammans med barnen sökt upp hur stor världens minsta respektive världens största häst är. Tillsammans mätte vi upp det på vår vägg för att mer konkret kunna se. Vi mätte även oss vuxna och barn för att se hur stora vi är i jämförelse. Barnen var väldigt delaktiga och nyfikna. Hur kan man komma upp på världens största häst är det många barn som undrar? – Kanske med stege? Ja, kanske!

Vi önskar er alla en trevlig helg,

Amra, Lena, Inger, Ines, Anette och Dina