Amra Veckobrev

Vi har i veckan fortsatt arbeta med bokstäver med de barn som har haft intresse för det. Vi har dels åkt på bokstavsjakt med Lidingöbanan, Gåshaga- Ropsten tur och retur. Under färden letade och pratade vi om de bokstäver vi såg. En del barn försökte sig även på att läsa. Vi sammanställde utflykten med en samling där vi tillsammans reflekterade över vilka stationer vi hade passerat, barnen tilldelades en bok där de fick skriva bokstäver och/eller ord och de hade uppmärksammat.

Några barn besökte biblioteket och lånade lite böcker under torsdagen. De hade även lite dockteater för varandra.

Tillsammans med Anette har barnen pratat om fåglar. De fick klippa ut varsin fågel och med hjälp av en mall skulle de försöka måla fåglarna i dess riktiga färger. Vi upplevde att barnen tyckte att det var utmanande och roligt.

Förskoleklassbarnen har träffat Herkules. Tillsammans tog vi en promenad till Killingeparken och där var det först fri lek och därefter gemensamma lekar. Det vi kommer att fokusera på under våra träffar med Herkules under våren är samarbete.

Vi har besökt Holavedsparken och varit ute på vår gård under veckan.

Veckan avrundades med kalas. Vi uppmärksammade födelsedagsbarnet med sång och presenter. Det bjöds på gott att fika.

Trevlig helg

Amra, Inger, Lena, Dina och Anette