Aprilvädret fortsätter att bjuda på sol och många plusgrader, då passar vi på med fortsatt ökad uteverksamhet. Vi bytte ut Nova denna vecka mot utomhusrörelse. Vi byggde hinderbana och lekte olika lekar. Blev mycket träning på att ta in instruktioner, vänta på sin tur och samspela.

I början på veckan hade vi kalas. Födelsedagsbarnet uppmärksammades med sång och presenter och vi blev bjudna på fika.

Bokstavsjakten- Denna vecka arbetade vi med bokstaven D och E. Barnen hade fått brev från en Dromedar och en Elefant. Dromedaren berättade om öknen och Afrika, vi pratade om var Afrika ligger i förhållande till Sverige och barnen utmanades att rita en karta över Afrika.

Elefanten delgav mycket information om sig själv. Barnen fick sedan berätta vad de hade för upplevelser och kunskap om djuret och därefter valde de valfritt material att skapa elefanter av.

Förskoleklassbarnen har varit på Sagateatern och sett föreställningen Pebbles och stöddjuren, tillsammans med Herkules. Jätteroligt! Barnen ska få återberättade den för sina kamrater på förskolan, nästa vecka.

Vi vill påminna om att förskolan stänger 15.45 på måndag den 29 april, pga. APT.

Trevlig helg!

Amra, Inger, Lena, Ines och Dina